https://i.metro.cz/14/121/mecl6/PHO57c086_arbes.JPG

TRAMVAJE - Rekonstruované zastáky na Arbesově náměstí budí vášně

07.12.2014 18:17

Rekonstrukce tramvajové trati i zastávek v Lazarské dopadla dobře. Ale to, co se objevilo po nedávném znovuzprovoznění kolejí na Arbesově náměstí, je úplně mimo. „Okousaná kombinace asfaltu a dlažby, zničené navádění pro slepce, naprostý nevkus,“ pozastavuje se nad výslednou podobou zastávek pan Kertis. „Dopravní podnik tu vytvořil místo zastávky vídeňského typu zastávku českého typu,“ dodal náš čtenář.

Už se prý obrátil na dopravce, jeho odpovědi se ale nedočkal. Podle sdělení dopravního podniku měla opravu zastávek na starosti Technická správa komunikací. V případě povrchu se ale jedná o provizorium, konečnou podobu zastávek ještě správci komunikací doladí. Mluvčí TSK Barbora Lišková na dotaz deníku Metro uvedla, že zastávky jsou ve stavu, v jakém jsou, zdůvodu špatných klimatických podmínek.

„Zastávky jsme museli dělat v koordinaci s rekonstrukcí tramvajové tratě, a tedy nemohly být hotovy dříve. Na jaře 2015 budou zastávky předlážděny řezanou mozaikou do definitivní podoby,“ vysvětluje Barbora Lišková a dodává, že přesný termín jejich dokončení, zejména právě kvůli počasí, zatím nelze odhadnout. „Součástí zastávek budou inové naváděcí prvky pro nevidomé a slabozraké,“ slíbila nápravu nynějšího stavu.

 

Autor: METRO.cz