TRAMVAJE - Cestující se dočkají nových tramvají a autobusů

15.01.2014 17:18

Více než tři desítky nových tramvají letos vyjedou na pražské koleje. Dopravní podnik také plánuje nakoupit devět kloubových autobusů, přibudou i malé autobusy. Na tramvajových zastávkách budou častěji zastavovat nejnovější soupravy Škoda 15T. Dopravní podnik jich letos plánuje koupit přes třicet. "Zároveň proběhne modernizace jednoho až dvou tramvajových vozů typu KT8D5 na nízkopodlažní provedení," popisuje mluvčí dopravního podniku Jiří Štábl s tím, že v průběhu letošního roku se cestující nedočkají žádných změn, co se týče souprav metra.

Co nového chystá pro letošní rok dopravní podnik:

Tramvaje: Na koleje letos vyjede dalších 32 vozů tramvají typu 15T ForCity. V září loňského roku dopravní podnik část tramvají nepřevzal kvůli technickým potížím.

Autobusy: Dopravní podnik v letošním roce plánuje nakoupit nové kloubové autobusy typu SOR. Do konce roku by jich mělo po ulicích metropole jezdit celkem o devět více.

Malé autobusy: V brzké době vyjede do ulic 5 midibusů Solaris. Jedná se o malé nízkopodlažní autobusy s kapacitou 66 lidí. Jezdí především do oblastí, kam se velké autobusy nedostanou.

 

Autor: METRO.cz