https://i.metro.cz/14/061/mecl6/JBS539ea0_F214147_01.jpg

METRO B - Dopravní podnik vylepšuje informační cedule v metru

04.06.2014 16:15

Stanice metra Karlovo náměstí je místem nejednoho experimentu. Dopravní podnik tu čtyři roky testoval moderní orientační panely v minimalistickém černobílém provedení. Ty se sice neujaly, přesto dnes na jejich místě můžete spatřit jinou novinku.

Pražský dopravní podnik nepřestává vylepšovat informační cedule a navigaci v metru. Na Karlovo náměstí se sice vrátily panely v tradiční žluté barvě, přesto se dopravce nevzdal příležitosti a cedule vylepšil. Na inovovaný plán web Metro.cz upozornil čtenář Matěj Hrabánek. "Stanice, kterými již souprava projela, jsou šedé. Zatímco stanice, které budou následovat, jsou zvýrazněné," popsal novinku.

Dopravní podnik připouští, že jde o novinku, byť ji řada cestujících nemusela vůbec postřehnout. "Jedná se o inovovaný informační prvek, který vychází ze stávající grafiky DPP a pro cestující lépe vyznačuje směr jízdy metra," uvedla mluvčí dopravce Aneta Řehková s tím, že panel doplňuje standardní seznam stanic umístěný kolmo ke kolejišti. "Dopravní podnik plánuje využívat tento informační prvek ve stanicích, kde je to vzhledem k architektuře stanic možné," doplnila mluvčí.

Současně je na všech informačních prvcích se seznamem stanic na linkách B a C vyznačen přestup na linky S i to, zda je stanice bezbariérová. Dopravní podnik do budoucna plánuje ještě výraznější využití piktogramů znázorňující dopravní prostředky, bezbariérová zařízení, pohyblivé a pevné schody, ale i toalety.

 

Autor: METRO.cz