METRO A - Za signál v novém úseku metru A zaplatí operátoři 12 milionů korun

15.02.2015 15:12

Náklady na zajištění signálu v novém úseku metra A mezi Dejvickou a Motolem zaplatí všichni tři operátoři. Instalace kabelů a dalšího příslušenství, díky kterému bude možné telefonovat i se připojit na internet během jízdy, vyjde na 12 milionů korun. Operátoři kromě toho budou platit nájem 320 tisíc korun ročně. Uvedl to dnes server IHNED.cz.

Pražský dopravní podnik (DPP) se na tom po řadě neúspěšných jednání dohodl se Sdružením Metro, které zahrnuje operátory O2, T-mobile a Vodafone. „Tento týden to schválilo představenstvo dopravního podniku a příští týden to má na programu dozorčí rada. Když to schválí i ona, tak do konce února podepíšeme smlouvu,“ řekl serveru ředitel DPP Jaroslav Ďuriš.

Operátoři se dříve bránili zaplacení veškerých nákladů, protože v takové investici neviděli návratnost, připomíná server. Firmy zatím nedokážou odhadnout, zda stihnou pokrýt tunely ještě před dubnovým zahájením provozu. Aktuálně zavádějí signál alespoň do nových zastávek. Nové tunely by operátoři chtěli pokrýt vysokorychlostním internetem LTE. Sdružení Metro má zájem také o zavedení signálu do všech úseků metra, což by vyšlo řádově na stovky milionů korun.

 

Zdroj: METRO.cz