https://i.metro.cz/14/051/mecl6/JBS531752_201458D16C34A1DA568A4DC3808E686C9B99.jpg

METRO A - Koncert odehráli v rozestavěném metru

12.05.2014 21:16

Zdarma měli pořadatelé pondělního koncertu k dispozici prostory rozestavěné stanice metra Petřiny. Výjimečná akce se plánovala déle než rok. Za jakých podmínek si může zájemce půjčit stanici metra? Klidně zadarmo, stačí rok vyjednávat. Dokazuje to pondělní koncert a promítání v ještě nedokončené stanici Petřiny na rozestavěném prodloužení trasy A.

Čtyřicet metrů pod zemí zahrál Orchestr Berg

"Obě kulturní akce, zážitková filmová projekce Cinema Royal i koncert orchestru Berg, se plánovaly déle než rok. Nešlo o pronájem, ale o jinou možnost, jak prostředí stanice na budované trase ukázat veřejnosti, něco jako specifický den otevřených dveří," řekla deníku Metro mluvčí dopravního podniku Aneta Řehková.

"Metrostav za podpory dopravního podniku tuto možnost poskytl oběma kulturním projektům zcela výjimečně a bezplatně," dodala. Čtyřicet metrů pod zemí zahrál Orchestr Berg, který kromě uvádění nové hudby také vyhledává zajímavé prostory pro její uvádění. "Hráli jsme mimo jiné v bývalé čistírně odpadních vod, ve strohém prostoru nové budovy fakulty architektury či v podzemním prostoru Veletržního paláce," uvedl umělecký šéf orchestru Peter Vrábel. Jen tunel Blanka jim nevyšel.

 

Autor: METRO.cz