Metro se na trase C zastavilo, na I. P. Pavlova skočil do kolejí člověk

07.09.2012 14:43

Článek aktualizován: 09.09.2012 11:52

 

        Pražské metro se mezi stanicemi Pražského povstání a Florenc se na několik desítek minut zastavilo. Ve stanici I. P. Pavlova skočil v půl druhé do kolejí člověk, srážku se soupravou nepřežil.

        "Náhradní dopravu zajišťují autobusy. Událost nám byla nahlášena ve 13:28," řekla iDNES.cz mluvčí Dopravního podniku Tereza Krásenská.

        Mluvčí pražské policie Jana Rösslerová řekla, že muži zákona se o mimořádné události dozvěděli od záchranářů a pracovníků Dopravního podniku. "Hasiči muže právě vyprošťují zpod soupravy," doplnila ve dvě hodiny odpoledne Rösslerová. O půl hodiny později hlásila, že muž střet s mnohatunovou soupravou nepřežil. Policisté zatím totožnost oběti neznají.

        Na místo dvě minuty po půl druhé vyjely tři sanitní vozy. "V tuto chvíli ještě není výjezd ukončen, proto o něm nemohu poskytnout bližší informace," nechala se slyšet mluvčí pražské záchranky Jiřina Ernestová.

        Výluka nakonec trvala osmdesát minut, metro se znovu rozjelo před třetí hodinou odpoledne. Náhradní dopravu v úseku Florenc - Pražského povstání zajišťovaly autobusy.

 

Zdroj: iDNES.cz